Usta Kalem Fazıl Hüsnü Dağlarca 100. Yaş Gününde Büyük Bir Sergiyle Anılıyor..

 

Sinema Sokağı Sanat

 Yazar  :  Kübra Akgüç
İletişim :  kubrakguc@hotmail.com

 

fazil-husnu-daglarca- Türk dilinin olanaklarını sınırsız bir şekilde kullanan, sayısız esere imza atan şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın 100. doğum yılı içerisindeyiz..

Dağlarca şimdi 100 yaşında ama onun söyleyişiyle: “Asıl yaşım şiir okuduğum, yazdığım, düzelttiğim sürelerin toplamıdır.” 2008’de 94 yaşında hayatını kaybeden Türk şiirinin büyük ustası Dağlarca 130’dan fazla şiir kitabını geride bıraktı.

Fazıl Hüsnü Dağlarca, 100.yaşında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM) işbirliği ile hazırlanan büyük bir sergi ile anılıyor. Serginin adı: ‘Türkçem Benim Ses Bayrağım.’ “Türkçem Benim Ses Bayrağım”  Dağlarca 100 Yaşında sergisi, 15 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.

15 Ekim 2008’de aramızdan ayrılan Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın fotoğrafları, el yazısı ile kaleme aldığı şiirlerin yer aldığı sergi CKM’de ziyaret edilebilecek. Şaire ait kitapların ve mektupların yanı sıra özel eşyalarının da görülebileceği sergide, şairin uzun yaşamı kronolojik bölümler halinde ve bütün yönleriyle ortaya konuyor.

 

“Türkçem Benim Ses Bayrağım” Dağlarca 100 Yaşında
Tarih: 16 Ekim – 14 Kasım 2014

Yer:  Caddebostan Kültür Merkezi CKM – Sanat Galerisi
Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan-Kadıköy

Bir Yanıt bırak

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s